Norska Hyre utmanar den svenska bildelningsmarknaden

Hyre, som är störst i Norden på bildelning, påbörjar sin nordiska tillväxtresa med Stockholm som första anhalt. Med användarvänlighet och pris långt under konkurrenternas som vapen utmanar Hyre såväl bilägandet som den befintliga bildelningsmarknaden i Stockholm.
PressmeddelandeJune 27, 2022 Hyre

Hyre har utvecklat en egen teknisk plattform som är byggd utifrån att det ska vara så enkelt och billigt som möjligt för användaren. Genom Hyres app kan man dygnet runt hämta och lämna bilar på olika parkeringsplatser på centrala platser i Stockholm. Ambitionen är att utmana både traditionellt bilägande och den svenska bildelningsbranschen genom att leverera en smidigare och mer prisvärd tjänst än vad som finns i dag.

– Det finns inget bra alternativ till att äga bil i Stockholm. Äger du bil och bor i Stockholm kostar en vanlig bil totalt 3500 - 7000kr per månad inklusive boendeparkering och de flesta kostnader kvarstår även när du inte använder den. De etablerade bildelningsaktörerna verkar inte helt ha fått fäste med sina erbjudanden trots att de har många bilar i stan. Vi tror att mycket beror på höga priser. Vi har ett koncept som fungerar, med ett pris som gör bildelning till en bra affär. Det har gjort oss störst i Norden, och till en av världens snabbast växande bildelningstjänster. Nu tar vi oss an Sverige med ambitionen att bli störst, säger David Öberg, vd på Hyre Sverige.


Störst i Norden på bildelning

Hyre David 3

När Hyre etablerade sig i Oslo 2017 var marknaden för bildelningstjänster fortfarande liten. Fyra år senare har efterfrågan växt kraftigt och företaget har gått från att äga 40 till 1 600 bilar i Oslo, Bergen och Trondheim.

Hyre har ett brett utbud av fordon, allt från små bybilar som VW T-Cross avsedda för stadskörning till större skåpbilar som kan hyras per timme eller per dag. Alla hyror inkluderar försäkring och 150 kilometer körsträcka. Du låser upp bilarna med mobiltelefonen och kostnaderna beräknas automatiskt under vägen.

– Från och med i dag står bilar från Hyre redo att användas på flera platser centralt i Stockholm och i slutet av sommaren kommer 150 fordon att finnas på plats. Det här är bara en början. I Oslo har vi över 1000 bilar och volymen kommer att bli betydligt större i Stockholm de kommande åren, konstaterar David Öberg.

I dag har Hyre 35 anställda och rekryteringar pågår för att sätta upp en lokal organisation som ska ansvara för driften av den svenska verksamheten. Personerna bakom Hyre kommer från IT- och Tech-branschen och har inte en betungande bakgrund inom bilindustrin.


David Öberg

VD, Hyre AB
+46 70 995 54 05
david@hyre.se