Underlättar högsäsongen med skåpbilar från Hyre

Annis Pølsemakeri sparar tid och minskar kostnader

När kvalitetschark och köttvaror ska ut till restauranger i Oslo är logistiken lika viktig som råvarorna. Hos Annis Pølsemakeri i Bjørvika har man hittat en enkel lösning: en egen bil - och Hyre när man behöver fler.

En egen bil - resten med Hyre

Det är ingen överdrift att säga att Oslos kulinariska status har varit på uppgång de senaste åren. Det märks direkt när man kliver in hos Annis Oslobukta, chark- och köttbutiken i Bjørvika där den charmiga restaurangen Varemottaket ligger vägg i vägg.

Daniel Slakter tycker att Hyre är ett smidigt sätt att lösa transportbehovet under högsäsong.

Daniel Slakter tycker att Hyre är ett smidigt sätt att lösa transportbehovet under högsäsong.

Annis driver dessutom den ursprungliga butiken och restaurangen i Ringebu, samt verksamheten i Mathallen Vulkan. Dessa butiker levererar främst till restauranger i och runt Oslo, och använder nästan alltid skåpbil vid utkörning.

- Behovet hade behövt bli betydligt större innan det hade lönat sig att ha två egna bilar. För oss är balansen perfekt med en bil, och så använder vi Hyre när volymen ökar, förklarar Daniel.

Istället för att binda kapital i ytterligare ett fordon använder de skåpbilar från Hyre när det verkligen behövs - särskilt runt högtider och vid större enskilda uppdrag.

Läs mer om Hyre for Business

Flexibel lösning när behovet plötsligt ökar

För en verksamhet som Annis är behovet av extra bil långt ifrån jämnt fördelat över året. Det är höga toppar - och särskilt mycket att göra under högtiderna.

- Det kan komma stora beställningar från flera restauranger samtidigt. Då är det guld värt att kunna hämta en skåpbil precis när vi behöver den, utan att planera långt i förväg, säger Daniel.

Hyre gör att de kan skala upp och ner från dag till dag. När det inte är högsäsong slipper de betala för en “andra” bil som ändå hade stått still för det mesta.

Mindre tidsåtgång än traditionell biluthyrning

Alternativet hade varit traditionell biluthyrning, men det upplevs som både omständligt och tidskrävande för Annis.

- Med vanlig biluthyrning måste vi ofta hämta bilarna en bit bort. Det tar tid, både att hämta och lämna. Med Hyre kan vi hämta bil när det passar oss, när som helst på dygnet. Det gör vardagen mycket enklare, berättar Daniel.

För föraren, som bor en bit från butiken, innebär det dessutom en effektivare arbetsdag. Han kan välja den bil som står närmast, och slipper onödig resetid bara för att få tag på en skåpbil.

Flexibilitet är nyckeln

Annis Pølsemakeri vill att logistiken ska vara robust, utan att marginalerna påverkas negativt.

- Hyrespriserna är bra, och bilarna upplevs som rena och ordentliga, vilket är viktigt när man jobbar med livsmedel. Vi behöver inte kyl eller frys i bilen, så vanliga skåpbilar fungerar perfekt. Då blir Hyre en väldigt bra match, säger Daniel.

För ett säsongsberoende företag med varierande volym är det avgörande att undvika onödiga fasta kostnader.

Med en egen bil till det dagliga arbetet - och en Hyre när det stormar som mest - har Annis hittat en modell som både sparar tid och minskar behovet av flera fasta fordon.

Resultatet är lägre totalkostnad, mindre administration - och mer tid över till att leverera utsökta råvaror till Oslos restauranger.

Läs mer och kom igång